Raskaus

Raskauden kestosta riippuen matkustaja saattaa tarvita lääkärintodistuksen lennolle. Seuraavat säännöt ovat voimassa TUI flyn lennoilla.

Raskausviikot 0–28
Ei erityisiä rajoituksia. Paluulennon on kuitenkin tapahduttava 28. raskausviikkoon mennessä.

TUI fly edellyttää lääkärintodistusta kaikille lennoille, kun raskaus on kestänyt yli 28 viikkoa. Mikäli matkustajalla ei ole lääkärintodistusta, voimme edellyttää lääkärintutkimusta lomakohteessa ennen paluulentoa. Lääkärintutkimuksen mahdolliset kustannukset tulevat tällöin matkustajan maksettavaksi.

Raskausviikot 29–36
Raskausviikkoon 34 asti voi lentää lennoilla, joiden kesto on 8 tuntia tai enemmän. Paluulennon on kuitenkin myös tapahduttava 34. raskausviikkoon mennessä. Raskausviikkoon 36 asti voi lentää EU:n sisäisillä lennoilla. Tällöin myös paluulennon on tapahduttava 36. raskausviikkoon mennessä.

Raskausviikot 37–40
Turvallisuussyistä raskausviikoilla 37–40 lentäminen TUI flyn lennoilla ei ole mahdollista.

Monikkoraskaus:
Paluulennon on tapahduttava viimeistään 32. raskausviikkoon mennessä.

Huomaathan, että nämä säännöt ovat TUI flyn omia sääntöjä. Näiden lisäksi yksittäisillä mailla on omat rajoituksensa. Tästä syystä matkustajan tulee itse selvittää kohdemaan suurlähetystöstä sekä omasta vakuutusyhtiöstä mahdolliset rajoitukset.

Esimerkiksi Turkkiin suuntautuvilla matkoilla tulee matkustajalla olla englanninkielinen lääkärintodistus 28. raskausviikon jälkeen. Yleisissä vakuutusehdoissa puhutaan yleensä vain 28. raskausviikosta, joten varmista asia omasta vakuutusyhtiöstäsi ennen matkaa.