Raskaus

Raskauden kestosta riippuen matkustaja saattaa tarvita lääkärintodistuksen lennolle. Seuraavat säännöt ovat voimassa TUI fly Nordicin lennoilla.

Raskausviikot 0–28
Ei erityisiä rajoituksia. Paluulennon on kuitenkin tapahduttava 28. raskausviikkoon mennessä.

TUI fly edellyttää lääkärintodistusta kaikille lennoille, kun raskaus on kestänyt yli 28 viikkoa.
Mikäli matkustajalla ei ole lääkärintodistusta, voimme edellyttää lääkärintutkimusta lomakohteessa ennen paluulentoa. Lääkärintutkimuksen mahdolliset kustannukset tulevat tällöin matkustajan maksettavaksi.

Raskausviikot 29–36
Raskausviikkoon 34 asti voi lentää lennoilla, joiden kesto on 8 tuntia tai enemmän. Raskausviikkoon 36 asti voi lentää EU:n sisäisillä lennoilla.

Raskausviikot 37–40
Turvallisuussyistä raskausviikoilla 37–40 ei lentäminen TUI flyn lennoilla ole mahdollista.

Monikkoraskaus
Monikkoraskauden aikana voit matkustaa TUI flyn lennolla viikoilla 29–32, jos lääkärintodistus sallii sen. Kun kyseessä on monikkoraskaus, turvallisuussyistä et voi matkustaa TUI flyn lennolla viikolla 33 tai sen jälkeen. Kotimatkan on tapahduttava viimeistään viikolla 32.

Todistus
Lääkärintodistus saa olla enintään 14 päivää vanha ja sen tulee olla englanniksi kirjoitettu.

Todistuksessa tulee olla lääkärin/kätilön nimi ja puhelinnumero. Todistuksessa on oltava laskettu aika sekä tieto, onko kyseessä yksikkö- vai monikkoraskaus ja lausunto siitä, että olet riittävän terve lentomatkustamiseen.

Varaudu näyttämään todistus lentokoneeseen noustessa huolitsijahenkilökunnalle tai matkustamon henkilökunnalle.

Mikäli matkustajalla ei ole lääkärintodistusta, voimme edellyttää lääkärintutkimusta lomakohteessa ennen paluulentoa. Lääkärintutkimuksen mahdolliset kustannukset tulevat tällöin matkustajan maksettavaksi.

Huomaathan, että nämä säännöt ovat TUIflyn omia sääntöjä. Näiden lisäksi yksittäisillä mailla on omat rajoituksensa. Tästä syystä matkustajan tulee selvittää maan suurlähetystöstä sekä omasta vakuutusyhtiöstä lomakohteen maan mahdolliset rajoitukset.

Esimerkiksi Turkkiin suuntautuvilla matkoilla tulee matkustajalla olla englanninkielinen lääkärintodistus 28. raskausviikon jälkeen. Yleisissä vakuutusehdoissa puhutaan yleensä vain 28. raskausviikosta, joten varmista asia omasta vakuutusyhtiöstäsi ennen matkaa.