Liikuntarajoitteet ja lentäminen TUI flylla

Lennoilla liikuntarajoitteiseksi matkustajaksi katsotaan matkustaja, joka ei ilman avustajaa kykene siirtymään varauloskäynnille.

Jos tarvitset apua lentokentällä ja koneeseen nousua varten, lentokentän henkilökunta voi avustaa sinua. Varaa sinulle sopiva avustus matkavarausta tehdessäsi tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Lennolle mukaan otettaville apuvälineille (esimerkiksi pyörätuolille) on hyvä tehdä varaus hyvissä ajoin.

Manuaalinen pyörätuoli

Jos käytössäsi on manuaalinen pyörätuoli, jonka korkeus ylittää maksimikorkeuden (86 cm) ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Mikäli pyörätuoli on kokoontaitettava, siitä ei tarvitse erikseen ilmoittaa.

Sähköpyörätuoli

Jos käytössäsi on sähköpyörätuoli, tarvitsee lentoyhtiö etukäteen seuraavat tiedot pyörätuolistasi:
• tuolin mitat (pituus, leveys, korkeus)
• tuolin paino
• akkutyyppi
• onko tuoli kokoontaitettava.

Huomioithan, että sähköpyörätuolin litiumioniakku tulee matkan ajaksi irrottaa ja pakata käsimatkatavaroihin. Lennolle ei ole sallittua ottaa mukaan litiumioniakkua, jonka teho ylittää 160 Wh.

Tehtyäsi matkavarauksen, ilmoita tiedot heti täyttämällä Apuvälineet lennolla - lomake, viimeistään neljä arkipäivää ennen lennon lähtöä. Mikäli sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Lennon aikana

Tavallisesti liikuntarajoitteiset matkustajat pääsevät koneeseen ennen muita matkustajia, jotta paikalle asettautuminen sujuu helpommin. Tämän vuoksi pyydämme sinua saapumaan lähtöportille jo 50 minuuttia ennen lähtöaikaa.

Avustajan mukanaolo lennolla on tarpeen, mikäli apua tarvitaan esimerkiksi wc-käynnillä tai siirtymisessä koneen uloskäynnille. Yhtä avustajaa kohden voi matkustaa korkeintaan kaksi liikuntarajoitteista henkilöä.

Istumapaikat

Mikäli haluat varata istumapaikkasi koneessa etukäteen, huomioithan että turvallisuussyistä liikuntarajoitteinen matkustaja ei voi varata käytäväpaikkoja tai penkkirivien keskimmäisiä istuimia eikä istumapaikkoja hätäuloskäyntien ja ovien vierestä.

Hyvä tietää

Lisätietoa liikuntarajoitteisille suunnatuista palveluista lentokentillä löytyy Finavian sivuilta.

Voit tutustua myös Euroopan Unionin verkkosivujen liikuntarajoitteisten matkustajien oikeuksista kertovaan osioon.