Matkatavarat

Käsimatkatavara sisältyy hintaan
Lennolle voit ottaa maksutta mukaan yhden käsimatkatavaran. Maksimipaino on 5 kg ja maksimimitat 55 x 40 x 20 cm.

Ruumaan menevä matkatavara – maksullinen lisäpalvelu
Voit valita kahdesta eri painoluokasta. Matkatavaroista peritään lisämaksuna 20–45 e, lennon pituudesta ja valitsemastasi matkatavaramäärästä riippuen. Lue lisää alta.

Pelkkä lento
Jos olet varannut pelkän lennon, veloitetaan ruumaan menevästä matkatavarasta aina eri lisämaksu.

Ruumaan menevä matkatavara – maksullinen lisäpalvelu
Matkatavaroista peritään lisämaksuna 22–46 e, lennon pituudesta ja valitsemastasi matkatavaramäärästä riippuen. Omaa lentoasi koskevan hinnan näet varausvaiheessa. Voit varata joko 20 kg tai 25 kg matkatavaraa per matkustaja. TUI flylla lentäessäsi voit ottaa käsimatkatavarana matkustamoon max. 5 kg ja loput valitsemastasi matkatavarapainosta kuljetettavaksi ruumassa yhdessä tai useammassa laukussa.

Esimerkiksi, jos olet varannut 20 kg ja mikäli laitat ruumaan 17 kg painavan matkalaukun, saa käsimatkatavarasi painaa 3 kg. Jos olet varannut 25 kg ja laitat ruumaan 21 kg painavan matkalaukun, saa käsimatkatavarasi painaa 4 kg.

Huomioi myös, että kahden tai useamman henkilön yhteinen matkalaukku saa painaa korkeintaan 25 kg. Myös tällöin tulee jokaiselle matkustajalle varata ruumaan menevä matkatavara erikseen.

Säännöt lastenvaunujen kuljetuksesta ja matkatavaroiden lisäpainosta voit lukea alempaa.

Pelkkä lento
Jos olet varannut pelkän lennon, veloitetaan ruumaan menevästä matkatavarasta aina eri lisämaksu.

Alle 2-vuotiaat lapset
Mikäli matkustat alle 2-vuotiaan lapsen kanssa, voit ottaa ruumaan maksutta mukaan korkeintaan 10 kg matkatavaraa per lapsi, riippumatta siitä onko seurueen aikuisilla ruumaan menevää matkavaraa vai ei. Mahdollisia lastenrattaita/-vaunuja (katso alempaa) ei lasketa mukaan maksuttomaan matkatavaraan (10 kg).

Matkan pituus kolme viikkoa tai enemmän
Jos matkasi pituus on kolme viikkoa tai yli ja olet varannut lisämaksullisen matkatavaroiden kuljetuksen, saat ottaa mukaan 30 kg matkatavaraa, sisältäen käsimatkatavaraa enintään 5 kg. Yhden matkalaukun enimmäispaino on 25 kg. Huom. Ei voimassa yhdensuuntaisella lennolla.

Premium Class
Matkustaessasi Premium Class -luokassa saat ottaa mukaan enintään 30 kg matkatavaraa, sisältäen käsimatkatavaran enintään 5 kg. Yhden matkalaukun enimmäispaino on 25 kg. Premium Class -luokassa lentäessäsi voit ottaa golfbägin mukaan ilman lisämaksua.

Lastenvaunut ja -rattaat
Lastenvaunut tai -rattaat voit ottaa mukaan ilman lisämaksua. Lastenvaunut tai -rattaat tulisi pakata suojalaukkuun. Suojalaukku on itse hankittava tai vuokrattava, niitä ei jaeta lähtöselvityksessä. Tutustu esimerkiksi Airshell-suojaan.

Vaunut ja rattaat lähtöselvitetään ja luovutetaan yhdessä muiden matkatavaroiden kanssa. Helsinki-Vantaan lentokentällä on rattaita, joita voi lainata lentokentällä käytettäväksi.

Matkatavarat ja kielletyt esineet
Lentoturvallisuuden takaamiseksi on joidenkin aineiden ja esineiden vieminen koneeseen kielletty. Löydät lisätietoa kielletyistä ja sallituista esineistä Finavian ja Trafin sivustoilta.

Terävät esineet
Käsimatkatavaroissa ei saa olla teräviä esineitä, kuten saksia, kynsisaksia, veitsiä (ml. linkkuveitsiä) ja kynsiviilaa. Pakkaa terävät esineet ruumaan meneviin matkatavaroihin.

Kielletyt esineet ja aineet
Turvallisuussyistä on koneeseen vietävien aineiden ja esineiden kuljetusta rajoitettu. Kiellettyjä esineitä ja aineita ovat esimerkiksi:
• kaasut
• syövyttävät ja herkästi syttyvät aineet
• maalit
• ilotulitteet
• myrkyt ja aineet, jotka sisältävät bakteereja tai viruksia
• varusteet, joihin kuuluu litiumioniakku (esimerkiksi tasapainoskootteri). Poikkeuksena sähköpyörätuolit, joista tulee ilmoittaa lentoyhtiölle etukäteen.

Jos haluat ottaa matkalle mukaan jotain, jonka kuljettamisesta lentokoneessa et ole varma, ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai tutustu Trafin sivuilta löytyviin ohjeisiin.

Seuraavia esineitä ei saa pakata ruumaan meneviin matkatavaroihin:
Tavarat, joita tarvitset välittömästi laskeutumisen jälkeen. Kaikki lääkkeet. Kaikki avaimet. Kaikki herkästi särkyvät tuotteet. Lasipullot. Arvoesineet, kuten käteinen, luottokortit, korut, kännykät, kamerat, tietokoneet, muu elektroniikka oheislaitteineen, tärkeät asiakirjat, aurinkolasit, silmälasit jne. TUI fly ei korvaa tämän kaltaisia kadonneita tai vahingoittuneita tavaroita.

Ruumaan meneviin matkatavaroihin ei tule pakata kosteita vaatteita tai pyyhkeitä, sillä ne saattavat vahingoittaa laukun muuta sisältöä. Kosteat vaatteet ja pyyhkeet tulee aina pakata käsimatkatavaroihin lennon ajaksi. Lentoyhtiö ei korvaa vahinkoja, jotka aiheutuvat ruumaan meneviin matkatavaroihin pakatuista kosteista vaatteista ja pyyhkeistä.

Lentoyhtiön korvausvastuu kadonneesta tai vahingoittuneesta matkatavarasta on rajoitettu. Tarkista matkavakuutuksesi ennen matkaa.

Lue Trafin sivuilta lisää lennoilla sallituista ja kielletyistä tavaroista.

Huomioi, että jokaisella maalla on omat rajoituksensa tuontitavaroiden suhteen. Selvitä kohdemaan edustustosta tai suurlähetystöstä mahdolliset rajoitukset ja säädökset, jotka koskevat kyseistä maata.

Lisää matkatavarapainoa
Mikäli tarvitset enemmän matkatavarapainoa, kuin mitä matkavaraukselle on lisäpalveluna varattavissa, voit ostaa lentoyhtiöltä lisää matkatavarapainoa. Hinta on etukäteen ostettaessa edullisempi, kuin mitä lähtöselvityksessä liian painaviksi todetuista matkalaukuista joutuisit maksamaan. Varaa lisää matkatavarapainoa viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä.

Lue lisää ja osta lisää matkatavarapainoa »