Matkatavarat

TUI flyn lennoilla käsimatkatavaran sallittu enimmäispaino on 5 kg. Jos matkalippuusi sisältyy myös lentokoneen ruumaan menevä matkatavara, saavat kaikki matkatavarat painaa yhteensä enintään 20 kg/hlö. Jos käsimatkatavara painaa esimerkiksi 3 kg, voi koneen ruumaan menevä matkatavara silloin painaa korkeintaan 17 kg.

Kahden tai useamman matkustajan yhteinen koneen ruumaan menevä matkatavara ei saa painaa yli 32 kg.

Alle 2-vuotiaat lapset
Alle kaksivuotiaiden lasten matkatavarat saavat painaa enintään 10 kg (ei sisällä lastenvaunuja).

Matkan pituus kolme viikkoa tai enemmän
Jos matkan pituus on kolme viikkoa, tai yli, saat ottaa mukaan enintään 30 kg matkatavaraa, sisältäen käsimatkatavaran enintään 5 kg. Korotettu enimmäispaino ei ole voimassa yhdensuuntaisella lennolla.

Premium Class
Matkustaessasi Premium Class -luokassa saat ottaa mukaan enintään 30 kg matkatavaraa, sisältäen käsimatkatavaran enintään 5 kg. Premium Class -luokassa lentäessäsi voit ottaa golfbägin mukaan ilman lisämaksua.

Jos varaat pelkän lennon, täytyy ruumaan menevä matkatavara varata ja maksaa erikseen myös Premium-luokassa.

Lastenvaunut ja -rattaat
Lastenvaunut tai -rattaat voit ottaa mukaan ilman lisämaksua. Lastenvaunut tai -rattaat tulisi pakata suojalaukkuun. Suojalaukku on itse hankittava tai vuokrattava, niitä ei jaeta lähtöselvityksessä. Tutustu esimerkiksi Airshell-suojaan.

Vaunut ja rattaat lähtöselvitetään ja luovutetaan yhdessä muiden matkatavaroiden kanssa. Helsinki-Vantaan lentokentällä on rattaita, joita voi lainata lentokentällä käytettäväksi.

Matkatavarat ja kielletyt esineet
Lentoturvallisuuden takaamiseksi on joidenkin aineiden ja esineiden vieminen koneeseen kielletty. Löydät lisätietoa kielletyistä ja sallituista esineistä Finavian ja Trafin sivustoilta.

Terävät esineet
Käsimatkatavaroissa ei saa olla teräviä esineitä, kuten saksia, kynsisaksia, veitsiä (ml. linkkuveitsiä) ja kynsiviilaa. Pakkaa terävät esineet ruumaan meneviin matkatavaroihin.

Kielletyt esineet ja aineet
Turvallisuussyistä on koneeseen vietävien aineiden ja esineiden kuljetusta rajoitettu. Kiellettyjä esineitä ja aineita ovat esimerkiksi:
• kaasut
• syövyttävät ja herkästi syttyvät aineet
• maalit
• ilotulitteet
• myrkyt ja aineet, jotka sisältävät bakteereja tai viruksia
• varusteet, joihin kuuluu litiumioniakku (esimerkiksi tasapainoskootteri). Poikkeuksena sähköpyörätuolit, joista tulee ilmoittaa lentoyhtiölle etukäteen.

Jos haluat ottaa matkalle mukaan jotain, jonka kuljettamisesta lentokoneessa et ole varma, ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai tutustu Trafin sivuilta löytyviin ohjeisiin.

Seuraavia esineitä ei saa pakata ruumaan meneviin matkatavaroihin:
Tavarat, joita tarvitset välittömästi laskeutumisen jälkeen. Kaikki lääkkeet. Kaikki avaimet. Kaikki herkästi särkyvät tuotteet. Lasipullot. Arvoesineet, kuten käteinen, luottokortit, korut, kännykät, kamerat, tietokoneet, muu elektroniikka oheislaitteineen, tärkeät asiakirjat, aurinkolasit, silmälasit jne. TUI fly ei korvaa tämän kaltaisia kadonneita tai vahingoittuneita tavaroita.

Ruumaan meneviin matkatavaroihin ei tule pakata kosteita vaatteita tai pyyhkeitä, sillä ne saattavat vahingoittaa laukun muuta sisältöä. Kosteat vaatteet ja pyyhkeet tulee aina pakata käsimatkatavaroihin lennon ajaksi. Lentoyhtiö ei korvaa vahinkoja, jotka aiheutuvat ruumaan meneviin matkatavaroihin pakatuista kosteista vaatteista ja pyyhkeistä.

Lentoyhtiön korvausvastuu kadonneesta tai vahingoittuneesta matkatavarasta on rajoitettu. Tarkista matkavakuutuksesi ennen matkaa.

Lue Trafin sivuilta lisää lennoilla sallituista ja kielletyistä tavaroista.

Huomioi, että jokaisella maalla on omat rajoituksensa tuontitavaroiden suhteen. Selvitä kohdemaan edustustosta tai suurlähetystöstä mahdolliset rajoitukset ja säädökset, jotka koskevat kyseistä maata.

Lisää matkatavarapainoa
TUI flyn nettisivujen kautta voit varata lisää matkatavarapainoa edulliseen hintaan. Etukäteen maksettu lisäpainon hinta on huomattavasti edullisempi kuin lentokentällä maksettaessa. Tee ja maksa varaus viimeistään neljä arkipäivää ennen lähtöä.

Osta lisää matkatavarapainoa »