Lähtöselvitys

Lähtöselvitys lähtöselvitystiskillä

Lähtöselvitys alkaa 2–3 tuntia ennen koneen lähtöä ja suljetaan tunti ennen lähtöaikaa. Saavuthan hyvissä ajoin terminaaliin.

Lähtöselvitys internetissä

Lentäessäsi TUI flylla sinulla on mahdollisuus tehdä lähtöselvitys internetissä ennen lähtöä joko tietokoneella tai mobiililaitteella – yksinkertaisesti ja vaivattomasti jo ennen kentälle saapumista.

Huom.! Tällä hetkellä lähtöselvityksen internetissä voi tehdä Helsingistä, Oulusta tai Vaasasta lähteville lennoille, valittuihin kohteisiin.

Miten voin tehdä lähtöselvityksen internetissä?

• Internet-lähtöselvitys avautuu 7 vuorokautta ennen lähtöä ja on avoinna kunnes lähtöön on 73 tuntia aikaa.
• Kun teet lähtöselvityksen internetissä, saat tarkastuskortin, eli koneeseennousukortin. Voit tulostaa tarkastuskorttisi tai saada sen matkapuhelimeesi.
• Jos matkustat Kreikkaan, Espanjaan tai Kyprokselle, voit tehdä lähtöselvityksen internetissä myös paluulennolle. (Poikkeus: Jos matkakohteen lentokentällä ei ole Baggage Drop -tiskiä, matkatavaroille on tehtävä lähtöselvitys normaaliin tapaan lentokentällä.)
• Jos et ole varannut istumapaikkaa etukäteen, sinulle valikoituu paikka automaattisesti. Istumapaikan vaihtaminen ei lähtöselvityksessä ole enää mahdollista.

Vinkki: Varaa suosikkipaikkasi ja tee lähtöselvitys etukäteen internetissä, niin pääset aloittamaan lomasi helposti ja mukavasti. Jos et halua varata istumapaikkaa etukäteen, sinulle valikoituu paikka automaattisesti.

Istumapaikkavaraamoon ja lähtöselvitykseen tästä »

Lähtöselvitys automaatilla

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on useita lähtöselvitysautomaatteja, joilla voit tehdä lähtöselvityksen TUI fly Nordicin (BLX) lennolle. Lähtöselvitykseen tarvitaan kaikkien varauksessa mainittujen matkustajien passit, joilla lähtöselvitys aloitetaan.

Automaatti tulostaa tarkastuskortin, eli koneeseennousukortin, ja matkatavaratarran. Kiinnitä matkatavaratarra matkalaukun kahvaan ja ota kuittiosa itsellesi talteen. Sen jälkeen jätät matkalaukun TUI fly Nordicin Baggage Drop –pisteeseen, jossa tarkistetaan matkustajien henkilöllisyys.

Ruumaan menevän matkatavaran voi luovuttaa vasta kun lennon lähtöselvitys palvelutiskillä aukeaa (normaalisti kaksi tuntia ennen aikataulunmukaista lähtöaikaa).