Lähtöselvitys

Lähtöselvitys alkaa 2–3 tuntia ennen koneen lähtöä ja suljetaan tunti ennen lähtöaikaa. Saavuthan hyvissä ajoin terminaaliin. Kaikki TUI flyn lennot Helsinki-Vantaan lentokentältä lähtevät terminaalista 2.

Lentäessäsi TUI flylla voit tehdä lähtöselvityksen internetissä tai lentokentällä.

Lähtöselvitys internetissä
• Mikäli olet varannut istumapaikan etukäteen, internet-lähtöselvitys avautuu 14 päivää ennen lähtöä ja on avoinna kunnes lähtöaikaan on 72 tuntia (kolme päivää).
• Internet-lähtöselvitys on lisäksi avoinna kaikille matkustajille 48–15 tuntia ennen lennon lähtöaikaa.
• Kun teet lähtöselvityksen netissä, saat tarkastuskortin, eli koneeseennousukortin, matkapuhelimeesi.
• Jos matkustat Kreikkaan, Espanjaan tai Kyprokselle, voit tehdä lähtöselvityksen internetissä myös paluulennolle. (Poikkeus: Jos matkakohteen lentokentällä ei ole Baggage Drop -tiskiä, matkatavaroille on tehtävä lähtöselvitys normaaliin tapaan lentokentällä.)

Jos et ole varannut istumapaikkaa etukäteen, sinulle valikoituu paikka automaattisesti. Istumapaikan vaihtaminen ei lähtöselvityksessä ole enää mahdollista.

Vinkki: Varaa suosikkipaikkasi etukäteen internetissä, niin pääset aloittamaan lomasi helposti ja mukavasti.

Lähtöselvitystä internetissä ei voi tehdä Meksikon lennoille.

Istumapaikkavaraamoon ja lähtöselvitykseen tästä »

Lähtöselvitys automaatilla
Helsinki-Vantaan lentoasemalla on useita lähtöselvitysautomaatteja, joilla voit tehdä lähtöselvityksen TUI flyn (BLX) lennolle. Lähtöselvitykseen tarvitaan kaikkien varauksessa mainittujen matkustajien passit, joilla lähtöselvitys aloitetaan.

Automaattilähtöselvityksen voi tehdä 20 tuntia ennen matkan alkua. Lähtöselvitys automaateissa suljetaan tunti ennen lähtöä.

Automaatti tulostaa tarkastuskortin, eli koneeseennousukortin, ja matkatavaratarran. Kiinnitä matkatavaratarra matkalaukun kahvaan ja ota kuittiosa itsellesi talteen. Sen jälkeen jätät matkalaukun TUI flyn Baggage Drop –pisteeseen, jossa tarkistetaan matkustajien henkilöllisyys.

Ruumaan menevän matkatavaran voi luovuttaa vasta kun palvelutiskillä avataan kyseisen lennon lähtöselvitys (normaalisti kaksi tuntia ennen aikataulunmukaista lähtöaikaa).

Kap Verden (lentoasemakoodi SID tai BVC) lähtöselvitystä ei voi tehdä automaatilla.