Lennon viivästyminen

Teemme parhaamme, että lomasi toteutuisi suunnitellun aikataulun mukaisesti. Joskus kuitenkin lennot viivästyvät. Siihen voivat olla syynä sääolosuhteet, ilmatilan ruuhkautuminen tai tekniset ongelmat lentokoneessa. Lentojemme ja matkustajiemme turvallisuus on meille täsmällisyyttäkin tärkeämpää. Mikäli lento viivästyy, pyrimme toimimaan siten, että matkustajamme saavat ajan tasalla olevaa tietoa tilanteesta ja että myöhästyminen olisi mahdollisimman pieni.

Jos varaat kotimaan liittymälennon, suosittelemme, että liittymälennon ja lomalennon välinen koneenvaihtoaika on vähintään 2,5 tuntia. Erityisesti talviaikaan sää voi viivästyttää lentoja ja silloin kannattaa harkita pidempääkin vaihtoaikaa. Suosittelemme, että varaat sellaisia liittymälentoja, muita jatkoyhteyksiä ja järjestelyjä, joissa on muutosoikeus. Tarkista myös matkavakuutuksesi ehdot ennakolta.

Matkustajalla on oikeus lennon viivästyksen johdosta hakea EU-asetuksen 261/2004 mukaista ns. vakiokorvausta lentoyhtiöltä. Lisätietoja EU-asetuksen mukaisista lentomatkustajan oikeuksista lentoyhtiöön nähden saa lentokentällä jaettavasta Lentomatkustajien oikeudet -esitteestä sekä Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivustolta. EU-asetuksen mukaiset korvausvaatimukset on lähetettävä tarvittavine liitteineen sähköpostiosoitteeseen tuiflyclaims@tui.fi.

Lentoyhtiö ei ole vastuussa viivästyksestä aiheutuneesta vahingosta, jos se näyttää ryhtyneensä vahingon välttämiseksi kaikkiin toimenpiteisiin, joita on voitu kohtuudella edellyttää, tai jos sen on ollut mahdotonta ryhtyä tällaisiin toimenpiteisiin. Lentoyhtiö ei ole myöskään korvausvelvollinen, jos viivästys on johtunut lehtoyhtiöstä riippumattomista syistä. Silloin kun lentoyhtiö on korvausvelvollinen, on korvausvastuu rajoitettu viivästymistilanteissa 4694 erityisnosto-oikeuteen (SDR, 1 SDR = n. 1,20 €).

Jos tarvitset todistuksen lennon viivästymisestä matkasi jälkeen, klikkaa alla olevaa linkkiä ja täytä tarvittavat tiedot. Todistus on tulostettavissa noin kymmenen päivää saapumisen jälkeen.
Todistus lennon viivästymisestä »